Lockdown άρση: Για τους άνω των 15 ετών ανοίγουν όλα τα κολυμβητήρια

Lockdown άρση: Για τους άνω των 15 ετών ανοίγουν όλα τα κολυμβητήρια

 newsroom

  |  14.03.2021 | 18:02

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δόθηκαν τελικά σήμερα Κυριακή (14/3) οι απαραίτητες διευκρινήσεις σε σχέση με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη 16/3/2021, με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε επίσημα χθες Σάββατο (13/3). Όσον αφορά το άνοιγμα όλων των κολυμβητηρίων, λοιπόν, για αθλητές σωματείων όλων των σπορ […]

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δόθηκαν τελικά σήμερα Κυριακή (14/3) οι απαραίτητες διευκρινήσεις σε σχέση με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη 16/3/2021, με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε επίσημα χθες Σάββατο (13/3).

Όσον αφορά το άνοιγμα όλων των κολυμβητηρίων, λοιπόν, για αθλητές σωματείων όλων των σπορ της πισίνας είναι οριστικό πως γίνεται τους άνω των 15 ετών. Κάτι που δικαιώνει την ΚΟΕ, όσον αφορά στο σχετικό αίτημά της που είχε κάνει από προχθές Παρασκευή (12/3) στην αλληλογραφία της με το γραφείο του ΓΓΑ, που είχε γίνει λίγες ώρες πριν από την απόφαση για την μερική άρσης των μέτρων και το άνοιγμα των κολυμβητηρίων. Δικαιωμένοι αισθάνονται, φυσικά και όλοι οι φορείς και σύνδεσμοι αθλητών και προπονητών του υγρού στίβου, που έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις τους και μάλιστα ο ΣΕΠΚΥΣΚΚ το δήλωσε και επίσημα.

Θυμίζουμε ότι τα κολυμβητήρια ανοίγουν και για τους υποψήφιους φοιτητές ΑΕΙ, ενώ ήταν ανοιχτές και για τα ΑμεΑ.

Nα θυμίσουμε, βέβαια, ότι το πάγιο αίτημα της ΚΟΕ και όλων στο χώρο της πισίνας ήταν από την πρώτη στιγμή να επανέλθουν στα κολυμβητήρια και τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών και των ακαδημιών ώστε να στηριχθούν και τα σωματεία.

Αναλυτικά οι διευκρινήσεις και οι προϋποθέσεις από τη ΓΓΑ:

«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Όσον αφορά το νέο άνοιγμα των κολυμβητηρίων:

Η χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) γίνεται με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1 και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

α) αθλητές προολυμπιακής προετοιμασίας.

β) αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα κατηγοριών και της ανοικτής κατηγορίας (open), καθώς και υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.

γ) αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master. Στην περίπτωση αυτή η αγωνιστική ιδιότητα πιστοποιείται με τη συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Master τα τελευταία δύο (2) έτη (2019, 2020), όπως προκύπτει από τις επίσημες καταστάσεις συμμετοχής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Ομάδες υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι, σε πρώτη φάση.

Ομοίως, αθλητές τριάθλου και μοντέρνου πένταθλου, μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αθλητές σωματείων της Κολυμβητικής

Ομοσπονδίας Ελλάδος, αρκεί τα σωματεία τους να ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές και υποψηφίους σχολών, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ.

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).

Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Τα σωματεία θα πρέπει:

Α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.

Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στο κολυμβητήριο με τα ωράρια προπόνησης.

Γ) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στο κολυμβητήριο τα αποτελέσματα των τεστ

COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Δ) Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.

Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή:

Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

Α) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.

Β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

7) Λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών/κλειστών) για θεραπευτική άσκηση, από αθλούμενους καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον:

  • έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
  • προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική κολύμβηση γίνεται με ραντεβού και έως τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ ή έχει συνταγογραφηθεί μεγαλύτερη συχνότητα και διάρκεια.

Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από ΑμεΑ μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA